Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Unga klimataktivister höjde sina röster i Malmö

  Foto: Anna Quarnström

  I helgen gick Power Shift Sweden av stapeln i Malmö, en hållbarhetskonferens av och för unga. I år firade konferensen 5-årsjubileum och genomfördes med huvudtemat klimaträttvisa, ett högaktuellt ämne inför klimatkonferensen i Paris.

  Fokuset på klimaträttvisa har för avsikt att lyfta de ojämlikheter världens befolkning står inför i fråga om klimatförändringar, men också vilken roll olika länder har haft i att skapa dagens situation. Diskussionen kring klimaträttvisa syftar därför till att uppmärksamma ojämlikheter i länders förmåga att möta de utmaningar som väntar.

  Power Shift är en årlig konferens som låter unga komma till tals och diskutera miljö- och hållbarhetsfrågor. Helgen som gick var fylld av workshops, nätverkande och diskussioner, allt för att inspirera, engagera och mana till agerande.

  Arrangören Johanna Lakso från organisationen PUSH Sverige kommenterade konferensen:

  Det var en helt fantastisk helg. Deltagarna har träffat vänner, fått nya erfarenheter och delat med sig.

  Över 200 personer lockades till konferensen i Malmö där det bjöds på föreläsningar och diskussioner med bland andra miljöminister Åsa Romson och internationella miljöaktivister. Under konferensens sista dag begav sig deltagarna till Stortorget där de i oktobersolens värmande strålar genomförde en dansant flash mob inför förbipasserandes nyfikna blickar.

  Är du ung och vill engagera dig? Kolla in PUSH Sverige eller Fältbiologerna. Inte riktigt lika ung? Det finns många olika organisationer att gå med i. Kanske har Naturskyddsföreningen en grupp i din stad? Kolla också gärna in Klimataktion, Klimatsvaret och Föräldravrålet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra