Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Uppmaningen från Pantamera: panta mera små petflaskor

  Foto: Returpack

  Svenskarna är bra på att återvinna burkar och stora petflaskor. Men sämre då det gäller de små petflaskorna.
  I snitt pantade svenskarna 163 burkar och flaskor per person under 2013. Sammanlagt rörde det sig om 1 126 miljoner burkar, 271 miljoner stora petflaskor och 281 miljoner små petflaskor. Det visar ny statistik från Pantamera, som drivs av Returpack.
  Naturvårdsverkets mål att minst 90 procent av alla burkar och petflaskor som säljs ska återvinnas har nåtts, dock med undantag för de små petflaskorna.
  – Det hänger ihop med konsumtionsmönstret. Burkar och stora petflaskor konsumerar vi oftast hemma, och våra undersökningar visar att det som konsumeras i hemmet är vi bättre på att återvinna. Den lilla petflaskan konsumerar vi däremot ofta utanför hemmet, säger Katarina Lundell, kommunikationschef på Returpack, i ett pressmeddelande.
  Returpack skriver i pressmeddelandet att man jobbar med flera specifika åtgärder för att återvinningen av den lilla petflaskan ska öka.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.