Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om amatörer, vindkraftverk och Robocop

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

   

  Kort sagt: de tycker en hel del saker om biodrivmedel – men på det här området är de amatörer, om än med professorstitlar.

  Kjell Andersson från Svebio, Svenska Bioenergiföreningen, är inte så imponerad av gänget i Kungliga vetenskapsakademiens energiutskott som tagit fram en rapport om biodrivmedel. Detta på Svebios blogg.

   

  Mhm. Inte bra.

  Markus Uvell, vd på tankesmedjan Timbro, kommenterar på Twitter ett inlägg från energiminister Anna-Karin Hatt som skriver att ”Alliansens politik levererar ett nytt vindkraftverk om dagen”. Uvell utvecklar därefter resonemanget genom att skriva att ”Alliansen borde fokusera sin energipolitik på kärnkraft och sänkta energiskatter”.

   

  – Nu måste vi börja lära våra unga hur de ska hantera katastrofer, både i sina egna liv, och i samhället.

  Robert Engelman, chef på Worldwatch Institute, intervjuas i Sveriges Radios Klotet och berättar att omställningen går för långsamt och att vi måste förbereda oss på tuffare tider, bland annat med fler klimatrelaterade katastrofer, högre matpriser och högre energipriser.

   

  Med den underlagsrapport som nu ligger på regeringens bord är det uppenbart att Sverige inte har antagit eller ens förstått utmaningen.

  Annika Jacobson, Håkan Wirtén och Svante Axelsson (Greenpeace, WWF och Naturskyddsföreningen) skriver en debattartikel i Svenska Dagbladet där de menar att det underlag regeringen låtit ta fram för sin klimatfärdplan är fullt av kryphål och siffertrixande.

   

  RoboCOP är här!

  Loïc Viatte, handläggare på Miljödepartementet, berättar på departementets blogg om vilka olika nicknames som jättemötet om avfall och kemikalier som just nu pågår i Genève har fått, där Stockholmskonventionen, Baselkonventionen och Rotterdamkonventionen lagt sina partsmöten (COP) i anslutning till varandra.

   

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.