Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om bilköer, moderater och civilisationernas kollaps

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

   

  – Så fort någon nämner Finland blir vi livrädda. När finländarna kommer blir man av med sin mark.

  I Den tysta skogen, en dokumentär av Mika Koskinen som sändes i Dokument utifrån på SVT, intervjuas en kinesisk bybo som förklarar att det finska skogsbolaget Stora Ensos närvaro i landet inte är särskilt uppskattad.

   

  Finns något ironiskt i att miljöministern sitter i bilkö och inte hinner fram för att tala om utsläppsrätter. #Agenda

  Radioprofilen Annika Lantz på Twitter, om anledningen till att miljöminister Lena Ek (C) knappt hann fram i tid till veckans Agenda på SVT.

   

  Nej, Sverige går inte före. Vad värre är, Sverige går inte ens i fotspåren av dem som går före.

  DN:s ledarskribent Susanna Birgersson skriver om problemen med farliga kemikalier, exempelvis hormonstörande ämnen, och påpekar att svenska politiker inte varit direkt i framkant när det kommit till arbetet med att förbjuda vissa av dem.

   

  – Moderaternas miljöprofil är all time low just nu, med tre mycket allvarliga bakslag på kort tid.

  Mattias Goldmann, av Dagens opinion beskriven som grön lobbyist, uttalar sig här om Moderaterna som fått mycket miljökritik på sistone, exempelvis vad gäller Carl Bildts insatser i Arktiska rådet.

   

  För dagens miljörörelse är människan själv, hennes framsteg och välstånd, det onda. Ändamålet helgar medlen för att uppnå en global styrning av mänsklig verksamhet, vars mål är de industriella civilisationernas kollaps.

  Svensk Jakt publicerar en debattartikel med rubriken Miljörörelsen och den globala miljöbluffen, där debattören Gunnar Jakobsson förklarar att det här ”kommer säkert som en överraskning för många”.

   

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.