Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om laxar, ekonomer och Carl-Henric Svanberg

  Miljöcitaten du inte får missa. Här är veckans värstingar och visdomar.

  Varje vecka sägs det otroligt mycket smarta saker i miljödebatten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Supermiljöbloggen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att presentera fem av de absolut bästa miljöcitaten från den gångna veckan.

  Mycket nöje!

  Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.

   

  Lax från Östersjön har så höga halter av miljögifter att de inte får säljas till andra EU-länder än Finland och Lettland.

  Livsmedelsverket skriver ett pressmedelande om olaglig laxförsäljning till Frankrike och konstaterar samtidigt att det bara är i Sverige och hos våra två grannar i öst som politikerna tycker det är helt ok att sälja den miljögiftsfyllda fisken.

   

  – Här ser vi hur de lyfter upp nedoljade isflak med en skopa och sen släpper ner dem i containers. De använde också mycket kvastar och hinkar.

  Therese Jacobson, Greenpeace, kommenterar under ett seminarium i Stockholm en bild på det oljesaneringsarbete som tog vid efter att ett fraktfartyg gått på grund en bit utanför Oslo. Jacobson frågar sig därefter om det verkligen är en jättebra idé att ett flertal oljebolag vill bege sig upp till Arktis för att borra efter olja.

   

  Frågan är varför majoriteten av politikerna hela tiden ger ekonomerna och inte naturvetarna tolkningsföreträde.

  Anders Wijkman, ständigt aktuell, förklarar vad problemet egentligen handlar om, i DN Kulturs artikelserie om klimathotet.

   

  Men Carl-Henric Svanberg har nog inte städat färdigt. Problemet är bara att ju mer han städar, desto smutsigare blir företaget.

  Björn Lindahl ger sitt perspektiv i SvD Näringsliv på hur BP efter oljekatastrofen i Mexikanska golfen 2010 bland annat sålt av sitt solenergibolag och nu även sitt vindkraftsbolag i USA, detta för att fokusera mer på olja.

   

  Och med din röst idag har du bidragit till mer uppvärmning än så…RT @Fjellner: Hej Strasbourg! Hej högsommar! 27 grader här… @ Parlement

  David Kihlberg, Naturskyddsföreningen, svarar Europaparlamentarikern Christofer Fjellner på Twitter. Fjellner och hans tre moderata partikollegor var de enda svenskar i parlamentet som i veckan röstade nej till ett förslag tänkt att rädda EU:s handelssystem med utsläppsrätter.

   

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.