← Tipsa oss!
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Vi har blivit en stor värld på en liten planet

Foto: Sveriges Radio

Missade du professor Johan Rockströms sommarprat i P1 i söndags? Det är inte försent att lyssna på Sveriges Radios podversion som ligger uppe på hemsidan några veckor till.

Miljöforskaren och agronomen Johan Rockström berörde många med sitt sommarprat om klimatet i söndags, vad som nu händer i den värld vi lever i och vad vi kan göra för att låta vår vackra planet gå i arv till kommande generationer. Både inbitna miljömänniskor och de som inte har fullt lika bra koll på vad vår planet står inför fick sig en tankeställare och många blev inspirerade till att tillsammans bli “planetskötare” och förändra vårt levnadssätt till ett mer hållbart alternativ. De positiva kommentarerna efter sommarpratet haglade in på Twitter. Några av de tweets vi här på Supermiljöbloggen har fångat upp är:

Johan Rockström, detta vetenskapliga miljögeni, har den viktigaste och i särklass bästa informationen gällande vår, mänsklighetens framtid – Sonja Aldén.

Skal du høre ETT radioprogram i sommer, så er det  – Gunhild Stordalen

Grymt inspierande sommar i P1 idag med . Angeläget för oss alla som delar planet – Jenny Fors, WWF.

Det var inte bara kändisar och stora namn inom miljövärlden som hyllade Rockström. Såhär löd några kommentarer på Twitter:

Viktigt och inspirerande Sommar med Johan Rockström om miljöutmaningar och lösningar för vår planet. Lyssna!

Det är dags att bli ! att vara en av de 10-18% pratar om, är du?

Kanske viktigaste sommarpratet någonsin

Årets, enligt mig, viktigaste sommarprat; Johan “Rockstar” Rockström förklarar och ger hopp om klimatkrisen.

För att höra Johan Rockströms sommarprat om och om igen, klicka här. För den efterföljande chatten, klicka här.  Vill du höra mer finns även extramaterial.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra