Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vild sumatranoshörning hittad för första gången på fyrtio år

  Naturvårdare på Borneo i Indonesien har fångat in en vild sumatranoshöring för första gången på fyrtio år. Nu får hon skyddad adress för att räddas undan tjuvjägare. 

  Noshörningshonan fastnade i en träbursliknande fälla den tolfte mars, och ska nu förflyttas till ett djurreservat. Var reservatet ligger hålls hemligt. Enligt naturvårdarna är det nämligen vanligt att tjuvjägare dyker upp snart efter att nyheter sprids om att noshörningar och andra eftertraktade och utrotningshotade arter har spottats.

  Mindre än hundra individer av den lilla asiatiska noshörningsarten beräknas finnas kvar i skogarna på Borneo och Sumatra. Arten förklarades utrotad i Malaysia förra året, och de få kvarvarande djuren i Indonesien hotas ständigt av jakt och förstörda livsmiljöer i form av skövlad regnskog.

  Enligt experter saknas det pengar och politisk vilja till att rädda arten, som brukade leva i hela syd-östra Asien.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.