Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vindkraft byggs i Pakistan med hjälp av Sida

  Den förnybara elen ska hjälpa Pakistan som just nu genomgår den värsta energikrisen i landets historia.

  Pakistan är sedan flera år drabbat av energibrist, något som slagit hårt mot framför allt jordbruksindustrin i landet. Det här framgår av ett pressmeddelande från Sida, den svenska statliga myndighet som arbetar för att minska fattigdomen i världen.

  Tillsammans med Asian Development Bank ska nu Sida dock försöka underlätta för investeringar i vindkraft i Pakistan. Planen är att gå in som garant på ett lån om 192 miljoner amerikanska dollar för ett projekt som möjliggör bygget av två stycken stora vindkraftsparker, som tillsammans beräknas ge nästan lika mycket el som Lillgrunds vindkraftspark i Öresund.

  Det långsiktiga resultatet, skriver Sida, förväntas bli ökad sysselsättning och minskad fattigdom i landet, lägre elkostnader för den pakistanska befolkningen samt mindre klimatpåverkande utsläpp då vindkraften ersätter fossila alternativ.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.