Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vindkraft nu billigare än kolkraft

  I Australien, världens största kolexportör, är det nu billigare att producera förnybar vindenergi än vad det är att producera fossil kolkraft.  

  Priset på energi från vinkraft ligger på runt 540 kronor per megawatt-timme. För kol måste du betala hela 970 kronor per megawatt-timme. För gas betalar du 815 kronor per megawatt-timme.

  En av anledningarna till att priset på förnybar energi är så mycket billigare än fossil energi är Australiens nya prissättning på växthusgaser. Samtidigt har installationskostnaden för vinkraft minskat med 10 procent sedan 2011. För solkraft har installationspriset minskat med hela 29 procent sedan 2011.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.