Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vindkraftmärkning på varor

  En ny märkning av produkter och företag är på väg. WindMade, som är ett globalt initiativ av bland annat WWF och Vestas, en dansk vindturbintillverkare, syftar till att underlätta för konsumenter att välja grönare alternativ genom att märka varor producerade med vindkraft. Förhoppningen är att det ska öka efterfrågan på varor tillverkade med miljövänlig och hållbar el samt att det ska ge utvecklingen och investeringar i vindkraft en skjuts framåt. Förnyelsebar energi är fortfarande dyrare än den som kommer från fossila bränslen och därför behövs den här typen av insatser för att höja efterfrågan.
  Så här uttryckte sig Vestas VD Ditlev Engel: ”We hope that this will create a strong element of consumer pull, which will accelerate the pace of wind energy development globally”.

  Producenter måste genomgå ett test för att bekräfta att de använder vindkraft och i utbyte ska de få vissa förmåner i form av till exempel ett pristillägg. Exakt hur märkningen ska gå till är i dagsläget inte klart men målet är att kunna presentera de första WindMade-märkta företagen den 15 juni 2011.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.