Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Wetterstrand med i regeringens nya expertgrupp för grön omställning

  Foto: Fredrik Hjerling

  Att Sverige ska bli ledande inom grön omställning och hållbar tillväxt är något som regeringen med framtidsminister Kristina Persson i spetsen vill satsa på de kommande åren. En expertgrupp ska nu tillsättas med bland annat tidigare språkröret Maria Wetterstrand (MP). 

  Miljöpartiets tidigare språkrör Maria Wetterstrand får ordförandeposten i en ny expertgrupp som regeringen tillsätter för att leda Sverige mot grön omställning och hållbar tillväxt, en post som hon delar med Jonas Karlsson, kanslichef på kommunalrådskansliet i Örebro.  Expertgruppen, kallad Gruppen för Grön Omställning och Konkurrenskraft, går under ledning av socialdemokratiska framtidsministern Kristina Persson och har i uppdrag att att ta fram idéer till regeringen som underlag till politiska förslag. Bland annat ska skattesystemet granskas.

  Vi ska försöka sammanställa de viktigaste politiska prioriteringarna och de förslag man behöver ta fram för att klara ett koldioxidneutralt Sverige till 2050. Vi kommer till exempel att titta på koldioxidskatten. För att man ska hålla ett tryck i förändringen måste man se till att det som är bra för miljön är billigare än det som är dåligt. Det är ju själva syftet med miljöskatter säger Maria Wetterstrand till SVT.

  Framtidsministern vill genom expertgruppen se ett samarbete mellan politiken, civilsamhället, näringslivet och forskningen. Hon menar också att detta kan bli en drivkraft för näringslivets konkurrenskraft och bidra till ekonomisk utveckling.

  Gruppen ska konstatera hur problemen ser ut, föreslå hur vi ska lösa dem men sen är det vår uppgift att ta fram förslag som kan gå till riksdagen eller behöver utredas vidare. Man kan säga att deras arbete är ett förstadie till politik, menar Kristina Persson.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra