Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  WWF uppmanar: Sluta ha utrotningshotade djur på julbordet

  Glädjande nog ser det dock ut som att allt fler krogar och butiker slutat erbjuda ål, enligt miljöorganisationen.
  Världsnaturfonden har för femte året i rad genomfört vad man kallar för en ålrundringning . Denna gång har WWF varit i kontakt med 110 stycken krogar, butiker och färjerederier. En majoritet av dessa uppger att de inte erbjuder eller säljer den rödlistade ålen.
  – Medvetenheten har helt klart ökat om att ålen är hotad och många har plockat bort den från julbordet och menyerna de senaste åren. Det är hoppfullt och ett steg i rätt riktning, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF, i ett pressmeddelande.
  Andra viktiga åtgärder som kan sättas in, förutom att avstå från att äta ål, handlar enligt WWF om att kraftigt begränsa ålfisket och om att återställa vandringsvägar i vattendrag.
  Detta är något som även Naturskyddsföreningen håller med om.
  – Vi måste sluta äta ål innan arten dör ut. Ser man någon som säljer ål ska man påpeka att den är rödlistad, sa i veckan Ellen Bruno, sakkunnig på Naturskyddsföreningen, i en intervju med SVT:s Smålandsnytt.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.