Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Positiva nyheter

  Brommautredningen: ”Kan avvecklas i förtid”

  Bromma flygplats blir kvar med motiveringen att flygplatsen ska användas för elflyg. Foto: Swedavia

  Den statliga utredningen om Bromma flygplats konstaterar att inrikesflyget inte lär återgå till samma nivåer som tidigare och att flygplatsen kan läggas ned någon gång mellan 2025 och 2027 – utan att Arlanda bygger ut.

  Regeringen meddelade i våras att man vill lägga ner Bromma flygplats, men efter motstånd i riksdagens trafikutskott startades en utredning om beslutet.

  Utredare Magnus Persson bedömer nu att inrikesflyget kommer minska, men poängterar att prognoserna är osäkra. Slutsatsen är dock att inrikesflygets nivåer inte kommer återgå sig till nivåerna som rådde 2019.

  Flyget har tappat marknadsandelar. Vi ser till exempel hur många företag ser över sina resepolicys, säger utredare Magnus Persson.

  Även Brommas ägare Swedavia har meddelat att man vill lägga ner flygplatsen.

  Utredningen föreslår att beslut skulle kunna fattas av riksdag och regering under nästa år, och att regeringen innan dess ska ge riksdagen en skrivelse om nedläggningen. Däremot menar utredningen att avvecklingen tidigast kan vara klar någon gång mellan 2025 till 2027, vilket är längre längre tid än regeringen och Swedavia önskat.

  Utredningen bedömer också att Brommas befintliga linjetrafik, som nu är på låga nivåer till följd av minskat resande, skulle få plats på Arlanda utan att bygga ut flygplatsen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!