Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Politiker måste sluta se klimatomställningen som ett problem. Dagens politik räcker inte och Sverige behöver gå före. Det är budskapet från 227 företag som tillsammans omsätter över 1000 miljarder.

  I en debattartikel hos Aftonbladet skriver företagen:

  Klimatomställningen innebär enorma möjligheter för svenska företag och deras anställda. Så varför ser ni politiker så ofta denna omställning som ett nödvändigt ont och något som helst skjuts på framtiden?

  Bland de 227 undertecknarna återfinns storföretag som Axfood, Avanza, Ericsson, Ica och Folksam. De önskar bland annat incitament och tuffare regleringar från politiken.

  Företagen ger också en rejäl känga till partier som tagit bort reduktionsplikten och gett svepande stöd till såväl bilister som elkonsumenter.

  Dagens utökade och omfattande fossilsubventioner ger konstgjord andning till gårdagens teknik, och försämrar spelreglerna för de bolag som satsat stort på att ta nästa omställningssteg.

  Häromveckan gick närmare 2000 forskare och anställda på svenska universitet ut i ett liknande upprop.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.