Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Internationella Energiorganet (IEA) bekräftar att solenergin nu är billigare än både kol, olja och gas.

  Varje år publicerar IEA World Energy Outlook, som beskriver utgångsläget och trenderna för den globala energimarknaden. I årets upplaga konstaterar energiorganet att teknologin för storskalig solenergi nu kostar mindre än både kol, olja och gas i de flesta stora länder.

  Det innebär att solenergi nu är historiens billigaste energislag. Solens strålar är ju i sig ”gratis”, men med de senaste årens offensiva satsningar har priset på solpaneler och solceller gått ner rejält. Mellan 2014-2019 ökade den globala solenergin med mellan 20 och 30 procent om året.

  Men det räcker inte att bara investera i förnybar energi. Trots att solenergin ökar så snabbt står den fortfarande bara för drygt två procent av den globala elektriciteten och en dryg procent av världens totala energianvändning. För att få ner utsläppen behöver vi också använda betydligt mindre energi och byta ut den redande existerande fossila infrastrukturen, konstaterar IEA.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.