Stefan Löfven lyfte mål om fossilfritt Sverige på FN-toppmöte

Foto: Socialdemokraterna

Att Sverige siktar på att bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer har blivit en stor nyhet internationellt. 

Sveriges statsminister fanns på plats vid FN-toppmötet om global hållbar utveckling i New York i helgen. I sitt tal gjorde Stefan Löfven klart att Sverige har som mål att bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Bland annat sa han:

– When we develop new solutions to reduce emissions, we will stop climate change and in doing so create new jobs. My goal is for Sweden to be among the first fossil-free welfare nations, and I want Swedish companies to develop the climate-smart innovations that the world is asking for.

Detta mål lyftes för första gången upp av Stefan Löfven i regeringsförklaringen och har därefter uppmärksammats stort internationellt. Bland annat i en artikel hos nyhetsbyrån Bloomberg, som Christiana Figueres, chef för FN:s klimatsekretariat, kommenterade på Twitter så här:

Sweden’s strong signal to #COP21: investing USD 0.5 billion in #renewables, moving towards #climateneutrality

Miljö online2

Liknande artiklar