Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Kränkta föräldrar vill att barnen alltid ska äta kött

  Efter att Nyköpings kommun tagit det extremt rimliga beslutet att införa en vegetarisk dag i veckan borde allt vara frid och fröjd. Vem vill inte att ens barn ska få nyttigare mat som dessutom ger barnen en bättre värld att leva i genom sina minskade utsläpp? Svaret är tydligen: Vissa föräldrar.

  Södermanlands nyheter rapporterar om en kvinna som nu börjat samla namnunderskrifter mot kommunens beslut att införa vegetariska måltider en gång i veckan. Supermiljöbloggen roade oss själva med att peta hål på de tre argument hon lyfter fram i artikeln.

  ”Jag jobbar som personlig tränare och har läst en del om kost. Man behöver kött för att fungera. ”

  Livsmedelsverket konstaterar: ”Kött är i och för sig en av våra viktigaste järnkällor och en bra källa till protein, men ur hälsosynpunkt finns det inga skäl att äta så mycket kött som vi gör idag. Tvärtom är det bra att dra ner på kött och charkprodukter, eftersom det kan minska risken för tjock- och ändtarmscancer”. Men hon kanske har läst mer om kost än dem, vad vet vi…

  Det är helt fel att tvinga barn att äta vegetariskt. Det kan väcka intresset att bli vegetarian”

  Ja, det vore ju hemskt läskigt. Vill vi uppmuntra våra barn att experimentera med såna här saker? Ena dagen är de vanliga snälla flickor och pojkar, nästa dag kastar de rödfärg på gamla tanter i minkpäls, flyttar till nån ockuperad fabrikslokal och lyssnar mer på Ebba Grön än på sina föräldrar. Korrelationen är solklar. Tänk på baaarnen!

  ”Det ska vara ett val. Eller ska vi ha LCHF-onsdagar och GI-tisdagar också?”

  Idén att barn tvingas äta vegetariskt om de inte kan få välja kött istället är lika rimlig som resonemanget att barnen tvingas låta bli att äta pannkakor varje dag de inte kan välja pannkakor. Detta är ingen valfrihetsfråga, det handlar om att erbjuda barnen en kost som ger dem en lite mindre upphettad planet att leva på när de växer upp. Man kan ju tycka att det också skulle ligga i barnens intresse…

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!