Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Lufthansa har flugit 18 000 tomma plan i vinter

  Flygplan, plan, flyg Foto: Flygplan (CC0)

  Lufthansa Group bekräftar att de har genomfört tiotusentals flygningar, som normalt sett skulle ställts in på grund av för få passagerare, för att inte förlora sina ankomst- och avgångstider.

  Att flyga 18 000 onödiga resor är inte bara fullständigt ohållbart ur klimatsynpunkt, det är inte heller ekonomiskt för företaget. Lufthansa Group, som innefattar flygbolagen Lufthansa, Eurowings, Swiss International Airlines, Austrian Airlines och Bussels Airlines, planerar även att ställa in 33 000 flygningar i januari och februari på grund av låg efterfrågan.

  Samtidigt fortsätter de så kallade spökflygen trafikera himlen. Anledningen till att Lufthansa ändå valt att flyga är för att EU har regler om att flygbolagen måste genomföra minst 50 procent av sina planerade flygningar för att behålla sina ankomst- och avgångstider.

  Innan pandemin var kravet 80 procent, ett krav som nu är sänkt till 50 procent. Det är fortfarande betydligt högre än efterfrågan, speciellt med den fortsatt höga smittspridningen så stannar ännu fler resenärer hemma.

  Spökflygen får hård kritik av både svenska ledamöter i EU-parlamentet och Greta Thunberg:

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!