Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Stefan Fölster: Miljöorganisationernas fel att vi missar klimatmålet

  Stefan Fölster, den tidigare chefsekonomen för Svenskt Näringsliv, numera chef för Reforminstitutet, fanns med i panelen under ett seminarium som hölls i dag och som var anordnat av Svenskt Näringsliv tillsammans med SKGS, basindustrins energisamarbete.

  Seminariet gick under rubriken Är kejsaren naken, och handlade om realismen i dagens energi- och klimatpolitik.

  Det var i samband med att publiken släpptes in för frågor som Fölster riktade sig till en representant från Greenpeace och till mångas förvåning sa:

  – Ni bär en stor del av ansvaret för att vi missar tvågradersmålet. Om inte ni och andra miljöorganisationer hade pratat så mycket om en annan kejsare för tio år sedan, nämligen att de internationella avtalen skulle lösa allt, då kanske många länder i världen hade satsat på en annan och effektivare klimatpolitik.

  Inte oväntat blev responsen att det väl snarast har varit bristen på politisk vilja som varit problemet, inte det att miljöorganisationerna visat att världens länder tjänar på att ställa om.

  ”Underhållning på hög nivå!” twittrades ut bara minuter senare.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.