Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  USA:s energidepartement kallar nu fossilgas för ”frihetsgas”

  Fossilgas Foto: Vitaly Vlasov (cc0)

  USA:s energidepartement kallar fossilgas för ”frihetsgas” och menar att det är ”molekyler av amerikansk frihet” som världen behöver.

  Enligt ett pressmeddelande från departementet är ökad exportkapacitet ”kritisk för att sprida frihetsgas över hela världen”. Idag är den amerikanska exportkapaciteten av LNG på 5 miljarder kubikfot per dag, motsvarande över 140 miljoner ton. Pressmeddelandet (som inte nämner klimatfrågan) stoltserar med att gasexporten väntas dubbleras mot slutet av 2020.

  >> Läs också: USAs utrikesminister kallar smältande isar ”handelsmöjlighet”

  Ämnet är högaktuellt även i Sverige, i och med bygget av den kritiserade fossilgashamnen i Göteborg och nyheten om att Sverige lånat ut miljardbelopp till byggandet av en rysk fossilgasanläggning i Arktis.

  >> Läs också: Texaslag kan likställa oljeprotest med mordförsök

  Den amerikanska energipolitiken fortsätter spåra ur, vilket gör det våra ställningstaganden här hemma i Sverige ännu viktigare. Från svenskt håll kan vi – som minimum – se till att molekylerna av amerikanska klimatförstörare åtminstone inte behövs i vårt land. Läs mer och bidra till fossilgasfällans kampanj här.


  SMB jobbar för frihet från klimatkatastrofer. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!