Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  År 2020 är ett mycket viktigt år för miljön. Under året kommer flera internationella toppmöten äga rum där världens ledare ska lägga upp en agenda för det kommande decenniets miljöåtgärder.

  Den biologiska mångfalden och klimatet är i ett krisläge. Vi förlorar idag arter i hundra gånger snabbare takt än någonsin tidigare i mänsklighetens historia. Experter har varnat för att vi befinner oss i ett nu-eller-aldrig-läge för att lyckas skydda naturen, minska utsläppen och bevara den biologiska mångfalden. För att lyckas krävs förändring på alla nivåer. Internationellt, nationellt, lokalt och individuellt.

  Besluten som fattar under 2020 kommer bli avgörande för det globala miljöarbetet. Målet är att skifta de rådande ekonomiska, sociala och finansiella system som tar skada på naturen.

  Här är några av de viktigaste kommande internationella mötena 2020:

  Förutom det kommer också ett antal specialdagar firas för att uppmärksamma krisen för klimat och biologisk mångfald, däribland:

  • 3 mars – World Wildlife Day 
  • 22 maj – Internationell dag för biologisk mångfald
  • 5 juni – Världsmiljödagen / Europeiska unionens miljövecka
  • 8 juni – Världshavsdagen 

  Det är en gigantisk utmaning att genomföra alla de förändringar som krävs för att skydda den biologiska mångfalden och klimatet. Men det finns hopp och positiva tecken. Vi ser idag ett allt större globalt engagemang för miljön, samtidigt som den förnybara energin växer och fossilekonomin tappar mark.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!