Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  I dag saknar 785 miljoner människor tillgång till säkert dricksvatten. Klimatförändringar och brist på investeringar i hållbar vattenförsörjning äventyrar livet för miljarder människor. 

  I en ny studie av organisationen WaterAid beräknas klimatförändringar, såsom varmare temperaturer och stigande havsnivåer, leda till att 74 procent av alla naturkatastrofer i världen blir vattenrelaterade. Enligt rapporten går endast cirka fem procent av all klimatfinansiering till klimatanpassning. De fyra miljarder människor som bor i områden med knapp vattentillgång behöver mer resurser för att deras samhällen ska kunna anpassas till förändrade klimatförhållanden. År 2050 förväntas fem miljarder människor leva i sådana områden.

  I Sverige släpps det ut cirka fyra ton koldioxid per capita varje år, i Burkina Faso är motsvarande siffra 0,2 ton per capita. Trots detta har klimatförändringarna haft en mycket större inverkan på Burkina Faso än vad de har haft på Sverige. Människor som har det dåligt ekonomiskt ställt eller tillhör redan marginaliserade grupper som kvinnor, minoriteter och funktionsnedsatta, påverkas i större utsträckning trots att de har bidragit minst till klimatförändringarna.

  Att inte stötta de samhällen som drabbas värst av klimatförändringarna är ett svek mot världens fattigaste människor säger WaterAid Sveriges generalsekreterare Anna Nilsdotter i ett pressmeddelande.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.