Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Det amerikanska bilmärket Ford kan snart också komma att associeras med cyklar. Med smarta transportlösningar och effektivisering av människors pendlande har Ford dragit igång programmet Smart Mobility. Först ut i satsningen- San Francisco.

  Den amerikanska biljätten Ford vill med sitt nya program Smart Mobility prioritera smarta och hållbara transportlösningar. I projektet ingår en satsning på lånecyklar. Först ut är storstaden San Francisco där Ford och lånecykelföretaget ”Motivate” ska samarbeta för att öka stadens antal lånecyklar.

  Fords ambition med programmet är att komma till rätta med storstäders trafikstockningar och att underlätta för människor att transportera sig mer effektivt.

  Vi utökar vår verksamhet till att vara både ett bilföretag och ett mobilitetsföretag. Att samarbeta med städer om deras nuvarande och framtida transportbehov är nästa stora steg, säger Mark Fields, vd och styrelseordförande på Ford.

  Efter att projektet testats i San Francisco är planen att ta fram transportlösningar även för andra storstäder, både inom och utanför USA. Det nyetablerade projektet kommer att kallas City Solutions. Förutom samarbetet med Motivate ska Ford även köpa upp det amerikanska pendlarreseföretaget Chariot för att optimera pendlandet ännu mer.

  Chariots minibussar trafikerar idag 28 olika rutter runtom i San Francisco. Genom ny teknik och cykeldata hoppas Ford kunna optimera cykelpendlingen och rutterna kommer utgöras av de ställen där flest potentiella resenärer befinner sig.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.