Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Coronakrisen ger plastindustrin nytt uppsving

  Foto: Catherine Sheila

  Tidigare plastförbud omprövas och plastindustrin använder Coronakrisen för att marknadsföra plast som en livsviktig produkt.

  I samband med Coronakrisen har användningen av plast ökat något enormt, rapporterar AFP. Ökningen beror dels på plast som används i tillverkningen av skyddsartiklar, till exempel i ansiktsmasker, visir, plasthandskar och skärmar. Dels beror det på allt fler engångsartiklar som används för att öka saniteten i till exempel matvarubutiker och restauranger.

  Plastindustrin passar på att marknadsföra plast som en produkt som ”kan vara skillnaden mellan liv och död”, skriver nyhetsbyrån. Även tidigare plastförbud har omprövats. Till exempel har delstaten Kalifornien, USA, som tidigare gjort en grön satsning för att minska förbrukningen av engångsplast, sen två månader hävt sitt förbud.

  I slutändan riskerar de här plastprodukterna att hamna i våra hav som redan är överbelamrade av plastskräp. Förra året visade en undersökning av Världsnaturfonden (WWF) att det fanns 600 000 ton plastskräp i Medelhavet. Organisationen uppmanar att ändra inställningen till plast för att minska konsumtionen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.