Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Dieselgate: Åklagare utreder härvan i Sverige

  Skandalen växer och riskerar nu att få juridiska konsekvenser i Sverige.

  Riksenheten mot korruption har börjat en förutredning om Volkswagen brutit mot svenska lagar när de fuskat med sina dieselmotorer, för att få dem att visa mycket lägre utsläpp när de testas. Misstankarna grundar sig på uppgifter i media och dessa vill nu åklagarna titta närmare på för att avgöra om något brott har begåtts i Sverige.

  SvD har intervjuat chefsåklagare Alf Johansson:

  Vad skulle brottet kunna vara?

  – Om man medvetet manipulerar bilar och de produkterna hamnar i Sverige är det intressant att titta på. Det som stått i media är att någon manipulerat fordonen. Det kan innebära brott i Sverige.

  Alf Johansson säger vidare till DN:

  – Brottet i sig behöver inte ha utförts i Sverige. Det räcker att man till exempel har skickat över falska handlingar, intyg eller avtal till Sverige för att brottet också ska ha skett här, säger han.

  Tidigare om dieselgate på Supermiljöbloggen:

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.