Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Dieselgate: Skoda och Audi har också avgasfuskat

  Foto: Michel de Vries (CC BY-SA 3.0 de)

  Flera bilmärken visar sig nu ha fuskat med utsläppen. Det handlar om Skoda och Audi, som båda använder motorer från sitt moderbolag Volkswagen.

  I föra veckan uppdagades det att Volkswagen fuskat med utsläppen från dieselmotorer genom att programmera mjukvaran så att den känner av när den blir testad och då kraftigt sänka utsläppen. Detta fick Volkswagens aktie att störtdyka, VD:n fick avgå och brottsutredningar och stämningar haglar över bolaget. David Bach på Yale Business School har kallat skandalen för ”värre än Enron” och syftar på det energibolag som gick i konkurs 2001 efter stora skandaler och bokföringsbrott.

  Nu visar det sig att flera bolag som använder samma motorer som Volkswagen också använder den manipulerade motorstyrningen. Det handlar om 2,1 miljoner bilar från Audi och 1,2 miljoner från Skoda. Det rapporterar Auto Motorsport. Totalt ska det röra sig om 11 miljoner bilar inom Volkswagen group.

  Tidigare om Dieselgate på Supermiljöbloggen:

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.