Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Efterfrågan på elfenben tros ha minskat

  Priset på illegalt elfenben har halverats i Kina, uppger tidningen The Guardian. Nu stiger förhoppningarna att prissänkningen beror på minskad efterfrågan från de kinesiska konsumenterna.

  Varje år dödas mer än 30.000 elefanter för sina elfenben. Handeln med elfenben är, om än begränsad, inte olaglig i Kina. Landet har under året försökt strama åt både den legala och illegala handeln med elfenben och kunskapen om den påverkan handeln har på Afrikas elefanter växer hos Kinas konsumenter.

  Organisationen Save the Elephants, baserad i Kenya, meddelade på måndagen att priset på illegalt råelfenben, från förra årets rekordhöga 2.100 dollar per kilo, nu ligger på 1.100 dollar per kilo i Kina.

  ”Nedgången i priset på elfenben ger oss hopp, men med antalet elefanter som fortfarande dödas i Afrika är vi långt ifrån att fira ännu”, säger grundaren till Save the Elephants, Iain Douglas-Hamilton till tidningen.

  Obearabetat elfenben såsom polerade och opolerade elefantbetar räknas som råelfenben. Jordbruksverket och Naturvårdsverket beslutade att från och med 1 maj 2011 inte tillåta några undantag, oavsett föremålets ålder, från förbudet mot kommersiella aktiviteter med råelfenben på grund av den omfattande illegala handeln.

  Här kan du läsa mer om  vilka regler som gäller för handeln med elfenben i EU.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!