Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ekologiskt vin ökar stort

  Systembolagets försäljning av ekologiskt vin har ökat med 98 procent det senaste halvåret. Även marknaden för ekologiskt öl och alkoholfritt växer stadigt.
  Framgången beror både på konsumenternas efterfrågan och på medveten försäljningsstrategi, säger Therese Elmgren, pressansvarig på Systembolaget till Dagens Nyheter.
  Vin och druvor har hamnat i skottelden i debatten om ekologiskt efter att giftrester från besprutning visat sig förekomma i extra stor utsträckning i druvskal. Ekologisk vinproduktion använder inte bekämpningsmedel. Dessutom har kvalitén på de på de ekologiska vinerna ökat, vilket många vinexperter har uppmärksammat.
  Systembolaget har också satsat på att marknadsföra de ekologiska vinerna med tydliga märkningar.
  Systembolagets mål är att 10 procent av försäljningen ska vara ekologisk år 2020. Idag är den ekologiska andelen 4,9 procent.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.