Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Elbilar och biobränsle inte tillräckligt för att nå Sveriges klimatmål

  En nyligen publicerad studie av miljöforskare vid KTH belyser utmaningarna med att minska utsläppen från personbilar. Forskningen visar att elbilar och biobränsle ensamma inte kommer att räcka för att Sverige ska nå sina klimatmål.

  I den nya studien har forskarna undersökt olika scenarier för den svenska personbilsflottan 2030. Scenarierna har sedan jämförts med klimatmålet att till 2030 ha minskat växthusgasutsläppen med 70 procent jämfört med utsläppsnivåerna 2010.

  Scenarierna visar att olika slags biltyper har olika påverkan på hur väl målet uppfylls. Till exempel är det mer sannolikt att uppnå målet om fler bilar drivs på el eller biobränsle.

  Dock, artikelns tydliga budskap är att det inte bara handlar om att byta biltyp. Vi måste också köra mindre. Beroende på bilblandningen måste vi minska körningen med mellan 21 och 47 procent per person för att klara klimatmålet till 2030.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.