Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  I ett gemensamt upprop ställer nu näringslivet krav på att regeringen behåller klimatmålet för transportsektorn. Att bara ha långsiktiga mål, utan mål i närtid är dåligt för affärerna.

  214 företag och organisationer gick häromdagen ut i ett gemensamt upprop i Dagens industri för att få regeringen att behålla klimatmålet för transportsektorn. Företagen menar att det skulle vara ett stort misstag av regeringen att skrota 2030-målet för transportsektorn. Undertecknarna anser att klimatmålet förutom att vara viktigt för minskad klimatpåverkan också är bra för Sveriges internationella rykte, landets konkurrenskraft, för arbetsmarknaden, säkerhetspolitiken och Sveriges exportintäkter.

  Mål i närtid har mycket större betydelse för näringslivet än mål för en avlägsen framtid. Specifika mål är lättare att omvandla till konkreta affärer än vaga mål för samhället i stort och nationella mål kompletterar och förtydligar europeiska mål.

  Debattinlägg i Dagens industri undertecknat av 214 företag och organisationer

  Läs hela uppropet: Skrota inte klimatmålet

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.