Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Forskare ger råd till miljöministern

  Miljöforskningsberedningen har överlämnat ett betänkande till miljö-och klimatminister Åsa Romson med förslag på hur miljöpolitiken kan utvecklas.
  Slutbtänkandet Miljöpolitikens spelplan syftar till att driva miljöpolitiken framåt, och behandlar frågor om Sverige som föregångsland i klimatpolitiken, förhållandet mellan forskning och miljöpolitik, samhällsekonomiska kalkyler på miljöområdet, politik och mänskligt beteende, samt konsten att utgå från konsumtion vid beräkning av utsläpp. Hela rapporten kan laddas ner här.
  Miljöforskningsberedningen tillsattes 2012 för att främja dialog mellan forskare och miljöministern. Anders Turesson, huvudsekreterare i beredningen säger till Miljöaktuellt att

  – Det som är lite speciellt är att vi här har tolv forskare från mycket olika forskningsfält med mycket olika perspektiv och utgångspunkter. De har alla valts ut av regeringen för att de ska representera hela bredden inom miljöforskningen. Därför är det spännande att de kunnat enas om en gemensam text med en gemensam verklighets- och problembeskrivning.

  Miljöforskningsberedningens forskare är: Christian Azar, Professor i Energi och miljö; Göran Finnveden, Professor i miljöstrategisk analys; Kerstin Johannesson, Professor i marin ekologi; Olof Johansson-Stenman, Professor i nationalekonomi; Anna Ledin, Professor i Vattenreningsteknik; John Munthe, Forskningschef vid IVL; Annika E Nilsson, Senior Research Fellow vid Stockholm Environment Institute; Annika Nordin, Professor i skoglig ekofysiologi; Johan Rockström, Professor i naturresurshushållning; Henrik Smith, Professor i zooekologi; Sverker Sörlin, Professor i miljöhistoria; Marie Vahter, Professor i miljömedicin; samt Anders Turesson, Huvudsekreterare i beredningen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!