Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fossilerna försvinner från Danmarks största energiföretag

  Vindkraftverk, vindmøller, vid Lynetten i hamninloppet till København sett från Langelinie kaj, København - Copenhagen - Köpenhamn. Fotograferat den 20 april 2013. Danmark har blivit världens ledande vindkraftsland. Hela den danska vindkraftsindustrin omsatte 7 miljarder euro och svarade för 6,4 procent av den danska exporten under 2011. Enligt branschorganisationen Vindmølleindustrin svarar den danska vindkraftindustrin för ungefär en fjärdedel av hela världsmarknaden för vindkraft.Vestas är Danmarks och troligen världens största tillverkare av vindkraftverk med närmare 18.000 anställda i slutet av 2012 och huvudkontor i Aarhus på Jylland och med nordeuropeiskt säljkontor i Malmö.Siemens Wind Power Division med 9.000 anställda och huvudkontor i Hamburg och stor tillverkning i Danmark efter köpet av danska Bonus Energy är en stor konkurrent.Enercon är en stor tysk vindkraftstillverkare med fabrik för tillverkning av vindkraftstorn i Malmö. Foto: News Øresund – Johan Wessman. © News Øresund. Bilden får fritt publiceras under förutsättning att källa anges. Bilden får ej manipuleras. The picture can be used freely under the prerequisite that the source is given. Photo manipulation is not allowed. Originalfil tillhandahålles gratis, kontakta: News Øresund, Malmö, Sweden. www.newsoresund.org News Øresund är en oberoende regional nyhetsbyrå som ingår i projektet Øresund Media Platform som drivs av Øresundsinstituttet i partnerskap med Lunds universitet och Roskilde Universitet och med delfinansiering från EU (Interreg IV A Öresund) och 14 regionala, icke kommersiella aktörer. Foto: News Oresund (CC BY 2.0)

  I veckan släppte DONG Energy sin senaste delårsrapport. Enligt rapporten planerar energiföretaget att avsluta sin olje- och gasverksamhet.

  DONG, eller Dansk Olja och Naturgas, är Danmarks största energiföretag och förser hälften av befolkningen med elektricitet. Men enligt den senaste delårsrapporten är det alltså dags att bryta med både olja och naturgas, namnet till trots.

  Företagets VD, Henrik Poulsen, kommenterade nyheten:

  Vi har bestämt oss för att inleda en process med det slutliga målet att avsluta vår olje- och gasverksamhet. Det här bör ses som ett steg i DONG Energy’s strategiska omvandling mot att bli världsledande inom förnybart…

  Företaget har på senare år investerat allt mer i vindenergi men även biomassa ses som en viktig ersättare till de fossila bränslena. Just nu pågår flera projekt för att omvandla existerande oljeslukande kraftverk till fossilfria sådana.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!