Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Sen halv åtta på torsdagskvällen blockerar Greenpeace fartyg Rainbow Warrior oljehamnen i Lysekil för att stänga transportvägen för Preemraff. Det 278 meter långa Bahamasregistrerade oljefartyget Grena Knutsen som är fyllt med norsk råolja, hindras därmed från att lossa olja.

  Greenpeace protesterar mot Preems omdebatterade planer att bygga ut oljeraffinaderiet som godkändes av miljööverdomstolen i juni. Ansvaret ligger nu hos regeringen som ska fatta ett slutgiltigt beslut under hösten.

  Ett godkännande skulle innebära att Preemraff blir Sveriges största utsläppare av koldioxid. I söndags gick Miljöpartiet ut och sa nej till en utbyggnad av Preemraff.

  Vi ligger kvar till Stefan Löfven har stoppat Preems planer, säger Gustav Martner på Greenpeace som befinner sig ombord på Rainbow Warrior till Aftonbladet.

  På en fråga om hur Greenpeace ser på de ekonomiska kostnaderna som aktionen innebär svarar Martner:

  De är inget jämfört med de enorma kostnaderna för att förstöra jorden.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.