Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Varje år slängs enorma mängder mat. Nu har första delen av en ny handbok släppts för att guida butiker till att donera mat, istället för att slänga den och därmed samtidigt kunna hjälpa ekonomiskt utsatta.

  I Sverige kastas ungefär en miljon ton mat årligen, varav en stor del är matsvinn från butiker. Som ett led i att motverka detta, och samtidigt bistå människor i behov av mat, har en ny handbok utvecklats.

  Handboken är framtagen av experter från IVL Svenska Miljöinstitutet, Sveriges Stadsmissioner, Frigoscandia och Willys med finansiering från Vinnova. Den erbjuer konkreta råd och riktlinjer för att effektivisera butikers livsmedelsdonationer.

  Den första delen, som nu är publicerad, fokuserar på att främja samarbeten mellan livsmedelsbutiker och organisationer som tar emot donationer. En komplett version av handboken, som även kommer att inkludera logistik och affärsmodeller, planeras att släppas före sommaren 2024.

  Du kan ladda ned handboken här.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.