Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Här är appen som räddar dig från Monsanto!

  Brukar du försöka undvika att köpa produkter från företag som förstör miljön? Har du kämpat med att försöka komma ihåg olika dotterbolag och bolagskonstellationer för att dina pengar inte via omvägar ska hitta till oljemagnaters fickor? Då är du är förmodligen inte ensam och nu blir din konsumentaktivism mycket enklare! Den 26-åriga amerikanen Ivan Pardo har de senaste sexton månaderna byggt en applikation som kommer ihåg allting åt dig.

  Applikationen som heter Buycott, en fyndig omskrivning av det engelska ordet för bojkott, fungerar genom att man scannar streckkoden på den produkt man vill köpa. Buycott söker då igenom sin databas och finner information om företagen som står bakom produkten. Genom att gå med i kampanjer i applikationen kan man själv välja vilka värderingar man vill agera efter. Vill man stötta företag som kämpar för HBTQ-rättigheter så kan man gå med i en kampanj för det och vill man bojkotta GMO-produkter kan man gå med i en kampanj för det. När man sedan handlar får man då information om ens köp överensstämmer med de ställningstagande man gjort när man i kampanjerna.

  Buycott finns redan idag att ladda hem gratis från de amerikanska iTunes– och Google Play-butikerna. Tyvärr har den däremot på grund av sitt stora genomslag temporärt tagits bort från Googles tjänst. Om du vill ha mer information kan du surfa in på applikationens hemsida www.buycott.com.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.