Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Här är de unga hjältarna som kan vinna Children’s Climate Prize 2016

  Foto: Xiuhtezcatl Tonatiuh

  Den 17 november tillkännages årets vinnare av Children’s Climate Prize i Södertälje. 

  Här är de nominerade.

  Kehkashan Basu, 16 år från Indien, startade ungdomsorganisationen Green Hope, som utbildar och ger ungdomar världen över kunskap om klimatförändringarna och ekologi. Green Hopes miljöakademier har över 1000 medlemmar som aktivt jobbar för att skydda miljön, bland annat har de planterat över 5000 träd.

  Natur og ungdom, representerad av Kaja Marie Nyland, 14 år från Norge, har lämnat in en stämningsansökan mot den Norska staten för att de brutit den norska konstitutionen. I maj gav landet nya licenser för att borra efter olja i Barents hav i Arktis, vilket går emot de globala klimatmålen att lämna olja i marken för att förhindra den globala uppvärmningen.

  Xiuhtezcatl Tonatiuh, 16 år från USA, är klimataktivist, hip-hop-artist och en kraftfull röst på frontlinjen i den globalt ungdomsledda miljörörelsen Earth Guardians, en organisation med unga klimataktivister som arbetar tillsammans för att skapa en positiv förändring i sina samhällen och för att bekämpa klimatförändringar. Har bland annat talat till generalförsamlingen vid FN i New York.

  Luca Berardi, 13 år från Kenya, startade Y.A.R.H. (Young Animal Rescue Heroes) som jobbar för att skapa medvetenhet om utrotningshotade djur och miljövård. De arrangerar bland annat workshops i skolor och informerar om vikten av vilda djur, biologisk mångfald och miljö.

  Jennifer Rogers och Anna Morris, 16 år från Cambridge i England, har tillsammans uppfunnit ett system som de kallar ”Flow”, som omdirigerar vatten i hemmet och minskar vattenförbrukningen. ”Flow” graderar bland annat duschvatten efter kvalitet, om vattnet är klart nog omdirigeras det till toalettvatten som annars gått direkt vidare till reningsverk.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra