Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Aldrig har miljöfrågorna varit så viktiga som nu. Många kan säkert känna igen sig i känslan av att vilja engagera sig, men att det kan vara svårt att veta exakt var och hur man går tillväga. Voíla, Supermiljöbloggen kommer till undsättning! Här listar vi ett antal miljöorganisationer och initiativ som du kan bli en del av. 

  FältbiologernaNaturskyddsföreningens fristående ungdomsförbund med lokalföreningar över hela landet. Bred rörelse med fokus på det mesta inom miljö.

  Jordens vännerDen svenska grenen för internationella Friends of the Earth kampanjar, debatterar och anordnar aktioner i miljöns namn. Har lokalföreningar på tio orter runt om i Sverige.

  Naturskyddsföreningen – Sveriges kanske största miljöorganisation som arbetar med flertalet miljöfrågor genom folkbildning och politisk påverkan.

  Greenpeace – En av världens största miljöorganisationer som representerar många miljöfrågor, men främst fokuserar på att rädda haven och minska den globala uppvärmningen. Anordnar spektakulära aktioner och sprider information.

  Latinamerikagrupperna – Stödjer folkrörelser i Latinamerika i kampen mot stora multinationella företag. Ekologisk hållbarhet och mänskliga rättigheter i fokus.

  Afrikagrupperna – Verksamma i södra Afrika arbetar Afrikagrupperna på samma vis som Latinamerikagrupperna – småskaligt och med lokala folkrörelser.

  350.org – Internationell gräsrotsrörelse representerad i 188 länder som verkar för minskad klimatpåverkan och klimaträttvisa.

  Fossil Free Sverige – Initierat av 350.org arbetar fossil free-rörelsen med att få företag, universitet, kommuner och stater att sluta investera i fossil energi. Finns ett flertal kampanjer att stödja – och finns det inte det på just din ort, starta en egen!

  Klimataktion – Förening som arbetar för att få svenska politiker att föra klimatfrågan högre upp på agendan. Anordnar manifestationer och samhällsdebatterar.

  PUSH Sverige – Plattform för unga som vill driva hållbarhetsfrågor. Arrangerar bland annat den populära inspirationskonferensen Power Shift varje år.

  Friluftsfrämjandet – Jobbar för att få fler att uppskatta och bevara den svenska naturen. Du hittar en lokalförening i nästan varenda svensk stad.

  Green Cross Sweden – Del av Green Cross International som verkar för att främja en hållbar utveckling genom ett helhetsperspektiv av fred, miljö och säkerhet.

  Skiftet och MinKampanj – Organisation som påverkar genom opinionsbildning och namninsamlingar. Skriv under och dela någon av deras miljörelaterade kampanjer – eller starta en egen!

  Politiskt parti – Gå med i ett politiskt parti och pusha för miljöfrågorna där!

  Universitetet/högskola – Pluggar du på högskolenivå? De flesta stora universitet brukar ha någon form av miljöförening. Googla! Här hittar du Lunds och Uppsalas grupper. Annars finns hållbarhetsplattformen Sustainergies som sammanlänkar akademi, studenter och näringsliv.

  Mejla politiker och företag – Berätta för makthavare att de måste ta sitt ansvar i miljö- och klimatfrågorna.

  Skriv! –  Starta en egen miljöblogg, bombardera tidningar med debattartiklar och nyhetstips eller vässa din virtuella twitterpenna. Du kanske till och med är SMB:s nya stjärnskribent? Håll utkik på hemsidan och facebook för att veta nästa gång vi söker nya skribenter.

  Sist men inte minst; fortsätt läsa Supermiljöbloggen – Tusen tack för att du läser, interagerar med, och delar våra artiklar. Det gör skillnad!

  Alla kan göra något för miljökampen, vare sig det är att stötta ekonomiskt, sprida information eller sitta i styrelsen för en miljöorganisation. Huvudsaken är att alla försöker. Kom igen, let’s save the world together! 

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.