(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Herbivåren besöker kungliga huvudstaden

Foto: Public Domain

Den svenska huvudstaden har fått finbesök. Herbivåren väljer att se bortom det klassiska utbudet av vegetariska restauranger och ger sig på en lite mindre, lite mer okänd, men ack så trevlig restaurang – Organic Green.

Restaurang: Organic Green
Typ av restaurang: A la carte med några få utvalda rätter
Plats: Rehnsgata 24, t-bana Rådmansgatan
Typ av måltid: Middag
Rätt: Soppa och Lasagne
Prisklass: Runt hundralappen för en ordentlig portion med sallad, bröd och hummus.
Beskrivning: En mysig liten restaurang på en av sidogatorna från stora Sveavägen mitt i centrala Stockholm.
Vegoutbud på menyn: Helt vegetariskt varav det mesta veganskt.

En familjär känsla möter oss när vi kommer in genom dörren. Det kanske inte är den mysigaste inredningen vi sett, men den härliga stämningen och den fantastiskt trevliga personalen gör att man direkt känner sig hemmastadd. Med influenser från varmare breddgrader fanns olika grytor och soppor på menyn, men även sallader med mycket rårivet, lasagne (vegetarisk såklart) och annat gott.

Stället ekar ganska tomt när vi är där, men skenet bedrar. Det droppar in folk under hela vår middag för att ta med sig den goda maten hem. Take away visar sig vara stort här, likaså säljs en hel del varor i restaurangens lilla butiksdel.

Vi beställer maten, en soppa och en lasagne. Medan vi väntar tar vi för oss av tilltugget. Man får verkligen passa sig så att man inte äter sig mätt på det nybakta brödet och hummusen som bara smälter i munnen innan varmrätten kommer in.

När huvudrätten kommer in vattnas det i munnen på oss båda. Smakerna som exploderar på tungan är inte riktigt vad man hade förväntat sig, olika spännande kryddblandningar har hittat ner i rätterna vilket ger dem en väldigt unik och otroligt angenäm touch. Det är nästan så vi båda slickar rent tallrikarna. Mätta och belåtna har vi hittat ett nytt litet smultronställe i Stockholms stora virrvarr av restauranger.

Plus: Familjär känsla med väldigt god mat och bra priser, satsar på ekologiska råvaror. Att få unna sig en rawfood kaka till efterrätt ger ett stort plus i kanten. En av få (vad vi hittat) restauranger som har valt att satsa mycket på råkost i salladen.

Minus: Man behöver vara öppen för lite nya smaker då allting inte alltid går den traditionella vägen.

Besök gärna Ekoguiden för fler tips eller läs mer här om Herbivårens olika besök:

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.





  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Du kan nu spara nyheter!

  Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

  OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.