(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Herbivåren: Livets burgare på Vegan Bar

Foto: 2 TOP (CC BY 2.0)

Herbivåren betar vidare och har den här gången letat sig in på omtvistad mark. Den köttfria burgaren – trist och tråkig, eller alldeles underbar?

Restaurang: Vegan Bar
Typ av restaurang: Helvegansk
Plats: Södra Skolgatan 45, Malmö
Typ av måltid: Middag
Rätt: Fem omvälvande burgare med strips.
Prisklass: 90-130 pengar
Beskrivning av upplevelsen restaurang och rätt:

Vegan Bar är som namnet avslöjar en vegansk restaurang men också ett ölhak. Supermiljöbloggens besök skedde i samverkan med en vängrupp på fem starka. Vi kom för att njuta, och njuta fick vi. På menyn kan man välja mellan kikärts-, portabello- eller sojaburgare följt av den eviga stötestenen “surdeg eller fullkorn?”. Burgarna är med andra ord ett uppfriskande kliv bort från de klassiska veganvarianterna gjorda på lika delar tärnad grönsak och lättstekt besvikelse.

Trots detta var det bästa med hamburgarna ändå tillbehören. Här talar vi om smakrika ostar, salt bacon och äggfri majonnäs. Vi tar det igen: ost, bacon, majonnäs. Allt utan en tillstymmelse till djur. Då antalet olika burgare stämde överens med antalet hungriga själar tänker vi inte ge en utförligare beskrivning av var och en. Men några nyckelord vill vi slänga ur oss i hopp och tro om att de kan få er på fall: Whiskeymarinerad, dillgurka, sriracha-majonnäs, karamelliserad lök, cheddarost. Frågor på det?

Vegan Bar i Malmö serverar även en del annat smått och gott, men då hummus går att finna mest överallt är det ett hett tips att fokusera på burgarutbudet. Prova och låt oss sen veta vad ni tycker!

Plus: Mycket ekologiska råvaror, spännande smaker och en ofrånkomlig känsla av hipp-het.

Minus: Mysfaktorn är något svajig i delar av lokalen. Dock kan man under det varmare halvåret välja uteserveringen för en optimal upplevelse.

Är du inte sugen på hamburgare kan du spana in Ekoguiden för fler tips på ekologiska restauranger i hela Sverige!

Tidigare recensioner:

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra