Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Historisk skyddsstatus för ”Colombias stjärna”

  Det unika flodsystemet The Fluvial Star of Inirida (”Star River of the South”) på gränsen mellan Colombia och Venezuela ska skyddas från gruvpåverkan.
  Området är med sina våtmarker, djungler och savanner en så kallad ”hotspot” för biologisk mångfald. Här huserar bland annat jaguarer, tapirer och floddelfiner, och majoriteten av alla akvariefiskar som exporteras från Colombia simmar i områdets vatten. Flodsystemet ska skyddas enligt Ramsar-konventionen, ett internationellt organ som syftar just till bevarande och skydd av våtmarker och färskvattensystem.
  Förekomsten av naturresurser som guld och kobolt utgör det största hotet mot miljön i regionen. Trots att gruvindustrin är en central del av Colombias utvecklingsstrategi, har president Juan Manuel Santos uttryckt att det finns områden där gruvor inte ska anläggas på grund av dess biologiska och kulturella värden.

  – The Fluvial Star of Inirida är ett riktmärke för hur vi kan börja se utvecklingsmodeller utifrån bevarande av naturen, säger Mary Lou Higgins, ordförande i WWF Colombia.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!