Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Hur får vi en hållbar e-handel?

  E-handelns klimatavtryck ökar. För att minska den snabbt växande sektorns miljöpåverkan har den nya organisationen Hållbar e-handel bildats. Organisationen ska hjälpa till med både köp, leveranser och transporter.

  Fri frakt och fria returer, är det verkligen rimligt? frågar sig Patrik Rees som är ordförande i Hållbar e-handel.

  Varje år skickar svenska konsumenter tillbaka 3,3 miljoner varor som de har köpt på nätet. Inom klädhandeln skickas drygt var femte köp tillbaka skriver tidningen Forskning & Framsteg. En del returer färdas långa sträckor för att packas om, vilket Supermiljöbloggen skrivit om tidigare.

  Men här måste branschen ställa sig bakom initiativ för att bryta det beteendemönster som skapats och avstå från att uppmuntra till returer, säger Patrik Rees till Dagens industri.

  Den nybildade organisationen kommer att arbeta med att få ned returgraden i branschen, emballagehanteringen och själva frakten.

  Transportdelen måste produktifieras så att kunderna ges olika möjligheter att välja och blir mer eftertänksamma. Om du ska vara med i Hållbar e-handel ska du ha ett hållbart fraktalternativ högst bland valen.

  Alla företag inom e-handelsbranschen kan vara med i Hållbar E-handel.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!