Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Hur ofta står din arbetsplats tom?

    Rikard Hegelund Foto: Rikard Hegelund. Fotograf: Beatrice Rindevall

    Idag står många uppvärmda och upplysta lokaler och platser tomma, trots att det på många platser kan vara svårt att hitta arbetsutrymmen. Det ses av många som ett resursslöseri, och nu dyker företag och organisationer upp som vill erbjuda de tomma utrymmena.

    Workaround är ett företag som förmedlar en tjänst där du kan hyra eller hyra ut arbetsplatser i Stockholms-området. Enligt en av grundarna, Rikard Hegelund, var bakgrunden miljötänk.

    Vi researchade hur mycket olika typer av lokaler används och fann att nyttjandegraden ofta ligger mellan 25-50 procent under arbetstid,vilket alltså innebär att lokalerna nyttjas 13 procent av dygnets timmar. Alltså går 87 procent av energin åt till att värma upp, lysa upp och underhålla outnyttjade tillgångar.

     

     

    Att erbjuda de tomma lokalerna ser Rikard Hegelund som en del av en cirkulär ekonomi, där man ser till att utnyttja resurserna som finns istället för att slösa.

     

    Det kostnadsfria nätverket Hoffice har samma funktion, men med lite annorlunda inriktning. De riktar sig till folk som kan tänka sig att upplåta sitt hem till andra som söker arbetsplats, eller som vill jobba i någon annans. Hoffice bakgrundstänk är däremot mer socialt inriktat.

     

    På Hoffice ger vi varandra och oss själva gåvan att vara i en social arbetsmiljö där vi är otroligt produktiva utan att köra över våra andra mänskliga behov. Vi stöder varandra i att lägga fokus på det som är viktigast i våra liv och att arbeta med detta metodiskt och koncentrerat, står det på deras hemsida.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.