Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Igelkottar lever farligt

  Inför valborgsfirandet skrev SMB om de små igelkottarna som lever farligt när de boar in sig i rishögarna. Nu när sommaren närmar sig och gräset växer kommer ytterligare ett hot mot kottarna – robotgräsklipparen. 
  Har du, liksom många andra, hakat på trenden med robotgräsklippare? En välklippt gräsmatta som sköter sig själv. Man slipper klippa själv och kan istället njuta i hängmattan.
  Men allt är inte frid och fröjd med de små hjälpredorna. Olyckorna när de krockar med vilda djur har ökat i takt med att gräsklipparna blir allt mer populära, skriver Smålands-tidningen.
  Framförallt är det nattetid som olyckorna sker, när bland annat igelkottar och paddor är som mest aktiva. De förlitar sig på sina egna försvarsmekanismer och backar därför inte när gräsklipparna kommer.

  Som tur är finns det ett enkelt sätt att förebygga kollisioner mellan igelkottar och gräsklippare. Det räcker med att ändra tidsinställningen så att roboten endast jobbar på dagen. Både igelkottar och paddor som är de som i första hand riskerar att bli påkörda är aktiva från skymning till gryning, säger Per Bengtson, biolog på Naturskyddsföreningen till Smålands-Tidningen. 

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.