Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ikea går i framkant och säljer endast energisnåla LED-lampor världen över

  Foto: Håkan Dahlström

  Det är tidningen The Guardian som rapporterar om att Ikea från och med den 1 september i år endast kommer att sälja energisnåla LED-glödlampor i samtliga Ikea-butiker världen över.

  – Kan du hjälpa kunderna att spara energi och hjälpa till att göra något mot klimatförändringarna så är det rätt sak att göra, säger Steve Howard, IKEAS hållbarhetschef.

  Ikea tar därmed bort halogen- och lågenergilampor och kommer alltså från och med september enbart att sälja lampor och armaturer som är baserade på lysdioder, dvs. led. Ikea har tidigare visat framfötterna när det kommer till mer miljösmarta lösningar och företaget invigde så sent som i våras en ny vindkraftspark i Sverige.

   – Om det är rätt för kunden är det rätt för IKEA. Om du kan du producera en produkt som håller 25-30 gånger längre och du sparar 85 % av energin och har en fantastiskt ljuskvalitet så är det rätt för kunden, fortsätter Howard.

  LED-lampor har en livslängd på cirka 25 000 timmar och är således markant miljömässigt bättre än andra lampor.  

  Den amerikanske journalisten, författaren och klimataktivisten Bill McKibben, som var med och startade organisationen 350.org hyllade Ikea i en intervju i somras med Greenpeace Energy Desk och menade att företaget gör mer på klimatområdet än många länder.

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.