Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Lund, Malmö, Göteborg, Bornholm och Visby. Det är några av orterna där uppvärmningen utraderat den meteorologiska vintern.

  Sen 60-talet har Sveriges medeltemperatur under vintern ökat med 1,5-2 grader, rapporterar SVT. Anledningen är människans påverkan på jordens klimat.

  I stort sett alla delar av landet har påverkats, och tydligast är skillnaden längst söderut. I orter som Lund, Malmö, Göteborg, Bornholm och Visby tillhör det nu ovanligheterna att det blir någon vinter överhuvudtaget. För att den meteorologiska vintern ska inträffa behöver medeltemperaturen vara under noll grader under fem dygn i sträck.

  Istället för fyra årstider har delar av södra Sverige alltså bara tre – direkt från höst till vår.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.