Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Inte lönsamt med effekthöjning vid svenskt kärnkraftverk

  Ändrade planer för Forsmark 3.
  I fredags meddelande Vattenfall att styrelsen för Forsmarks Kraftgrupp beslutat att det inte blir någon effekthöjning för reaktorn Forsmark 3.
  Anledningen till beslutet är att lönsamhetskalkylen för effekthöjningen för Forsmark 3 har försämrats sedan frågan senast behandlades i styrelsen för cirka ett år sedan, säger Torbjörn Wahlborg, chef för Vattenfall Norden och ordförande i Forsmarks styrelse, i ett pressmeddelande.
  När TT Nyhetsbyrån frågar Torbjörn Wahlborg om ”vi nått vägs ände när det gäller investeringar i svensk kärnkraft”, svarar han:
  Nej, men man ska ha klart för sig att marknadsläget inte är gynnsamt för investeringar i någon ny elproduktion i dag – oavsett om det är kärnkraft, vindkraft eller vattenkraft. Vi har historiskt låga elpriser.
   
   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.