Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kemikalier från flamskyddsmedel upptäckta i bröstmjölk

  Forskare har i en ny studie hittat 25 olika kemikalier från flamskyddsmedel i bröstmjölk. Bland dessa kemikalier ingick även sådana som tillverkare slutade använda för över 10 år sedan.

  För att identifiera dessa kemikalier, analyserade forskarna bröstmjölk från 50 amerikanska mödrar. De jämförde sedan dessa nivåer med de som man uppmätt i tidigare studier.

  Resultaten av studien avslöjade att varje bröstmjölksprov innehöll spår av flamskyddsmedel. De upptäckte även polybromerade difenyletrar (PBDE:er), en grupp kemikalier ingen har använt i USA på över tio år på grund av miljö- och hälsorisker. Ändå fann de denna grupp kemikalier i alla bröstmjölksprover, men i lägre koncentrationer än tidigare.

  Genom att dela dessa resultat hoppas forskarna höja medvetenheten. Trots att vi har slutat använda vissa kemikalier kan vi fortfarande utsättas för dem. Särskilt ammande spädbarn, som kan vara extra känsliga för dessa kemikalier, löper risk.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.