Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klädoteket presenterar den hållbara Modefestivalen ”Fashion UP!”

  Foto: Gabriel Flores Jair (CC BY 2.0)

  Hållbart är det nya svarta. Fashion UP! är mer än en fashion show. 

  Klädoteket är en butik med ett hållbart koncept som hyr ut kläder och accessoarer i en blandning av second hand, vintage och designmärken. Den 18-19 mars håller de i modefestivalen Fashion UP! i Göteborg. Festivalen ska lyfta fram det nya inom mode och design, med inriktning på upcycling, pop up-butiker, swop-shop och fashion talks

  Tvådagarsfestivalen Fasion UP! har som syfte att förändra modeindustrin, en industri vars miljöpåverkan ofta döljs eller där kunskap om den sällan leder till några större förändringar i konsumtionsmönster. Sara Habte Selassie, en av grundarna, berättar:

  Vi vill inspirera människor genom att lyfta fram de positiva exempel som finns inom modebranschen. Det var så vi kom på att vi måste skapa en modefestival som kretsar kring ansvar och respekt. […]  Det är svårt att veta hur baksidan av modeindustrin ser ut, när miljöpåverkan och arbetsvillkor är delar som mörkas. Trots detta vet många konsumenter om verkligheten, men har ändå svårt att förändra sitt konsumtionsbeteende. Detta vill vi ändra på!

  Här hittar du FB-eventet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!