Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatförändringarna hotar ölen – men än finns det hopp for the hops!

  Foto: Skribent, Hanna Flennemo

  Klimatförändringarna påverkar som bekant många områden negativt. Enligt National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) hotas nu också ölproduktionen till följd av varmare klimat och extrema väder.

  Varmare temperaturer och extrema väder försämrar produktionen av humle, en av ölens huvudingridienser, vilken tillsätts för att ge ölen bitterhet, unika smaker och arom. Förutom att humleodlingen hotas till följd av klimatförändringarna har torka och minskat snötäcke lett till att också rena vattenresurser blivit en brist i produktionen.

  Många ledande bryggerier arbetar nu innovativt med att göra produktionskedjan mer hållbar. Det kan inkludera förnybar energi, ny teknik, vatten- och energieffektivitet, avfallsåtervinning och att minska sina växthusgasutsläpp.

  Under 2015 tecknade ett antal av de ledande bryggerierna också under en klimatdeklaration som uppmärksammar de specifika risker och möjligheter som klimatförändringarna bidragit till inom ölindustrin. Genom att försöka förutse framtida förändringar och skapa en flexibilitet, avser bryggerierna att säkertställa att vi ölälskare inte går törstiga.

  Så spill inga tårar i ölglaset än, det finns hopp for the hops!

   

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.