Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Klimatforskare kartlägger sin egen klimatpåverkan

     
    Forskare vid institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi (ACES) på Stockholms Universitet har inlett projektet ”Att spåra utsläppen av växthusgaser”. Projektetet dokumenterar och analyserar klimatpåverkan från institutionens egna anställda.
    Målsättningen med projektet är enligt  Paul Glantz, forskare på institutionen och miljösamordnare på Stockholms Univeristet, att i längden kunna agera som ett gott exempel.

    Det är ett sätt att synliggöra våra egna koldioxidavtryck och få en överblick över våra resvanor. Målet är att kunna minska utsläppen genom att stimulera fler att välja alternativa sätt att resa, som med tåg, eller uppmuntra medverkan på sådant som workshops, arbetsmöten och konferenser via videolänk istället för att åka dit fysiskt.

    För att dokumentera forskarnas klimatpåverkan kommer appen Tyndall Travel Tracker att användas, som utvecklats av forskare vid Tyndall Centre for Climate Change Research i Norwich, Storbritannien. På centrets hemsida beskriver utvecklarna av appen är det viktigt att forskare som arbetar med klimatforskning försöker begränsa sin klimatpåverkan.

    Det räcker inte att bara att mäta koldioxidutsläpp. Samtidigt som det är viktigt att uppmuntra individer att minska sina utsläpp, kommer det att bli svårt att se stora åtgärder [i samhället] om det inte samtidigt sker ett skifte i det sätt som forskarvärlden interagerar och träffas

    Tyndall Center for Climate Changer Research ser appen som ett första steg mot att skapa en ”arbetskultur inom forskarvärlden med låga utsläpp för 2000-talet”.
    Vid slutet av 2018 kommer de första resultaten från forskarna på Stockholms Universitet att analyseras och vi väntar spänt på resultaten.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.